Glumac Depp na sudu s britanskim tabloidom

Glumac Johnny Depp počinje sudsku parnicu protiv britanskog tabloida koja će vjerojatno otkriti detalje privatnog života holivudske zvijezde i njegove bivše supruge Amber Heard.

Depp (57), zvijezda filmova "Pirati s Kariba", tužio je izdavača tabloida Sun i njegova izvršnog urednika Dana Woottona za klevetu zbog Woottonova članka iz 2018. u kojemu ga je nazvao "mlatiocem supruge".

Predmet će voditi Londonski visoki sud i suđenje bi trebalo trajati tri tjedna, a iskaz bi trebali dati i glumac i bivša supruga.

Par se upoznao 2011. na snimanju filma  "The Rum Diary" i vjenčao u veljači 2015. Glumica je podnijela zahtjev za razvod nakon 15 mjeseci braka i tražila od suda da mu zabrani da joj prilazi. Optužila ga je za fizičko zlostavljanje što on niječe.

Razveli su se 2017. i tada je ukinuta mjera zabrane pristupa, a Depp je pristao isplatiti joj sedam milijuna dolara.

Sun je pokušao prošlog tjedna od suda ishoditi odbacivanje tužbe no nije uspio iako je sudac ocijenio da Depp nije dostavio svu traženu dokumentaciju, među ostalim i njegovu prepisku telefonom s pomoćnikom koji mu je, po Sunu, nabavljao drogu.