7. Ljetna flautistička akademija u Karlovcu

Ovaj petak, 10. Srpnja, u Karlovcu počinje 7. Ljetna flautistička akademija koja će biti drukčija od svih dosadašnjih zbog koronavirusa. Što je promijenjeno u ovogodišnjem izdanju akademije doznajemo od organizatora Petara Ćurića.

U organizaciji Agencije Petra Ćurića i GK Zorin dom te u partnerstvu s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i od ove godine po prvi puta Zagrebačkom filharmonijom.

- Ova akademija prva je međunarodna ljetna akademija za flautu u Hrvatskoj, ali zbog pandemije će ove godine biti samo 'hrvatska' ljetna akademija u mini izdanju. Polaznici su flautisti i flautistice svih godišta i tehničkih razina te svi obožavatelji flaute. Akademija počinje 10. srpnja i traje do 12. srpnja, a sastoji se od radionica, koncerata, majstorskih radionice na način da će predavači predavati sa pozornice kazališta, bez fizičkog kontakta i na potrebnoj udaljenosti, najavljuju organizatori.

Ove godine gosti će biti mladi uspješni umjetnici Lucija Stilinović, Danijel Detoni te kvartet flauta pod nazivom 4Syrinx, a najavljeni su i gosti iznenađenja.

Programi su za sva flautistička događanja besplatni, a detalje nam je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrio organizator Petar Ćurić: