Neobičan hobi genijalnoga glumca

Tom Hanks dobar je dečko Hollywooda, a osim briljantnih uloga u raznim žanrovima, krasi ga i miran obiteljski život i bogata karijera bez skandala.

Tom Hanks "oprao" sve koji ne nose maske

Jedini je glumac od Spencera Tracyja koji je Oscara osvajao dvije godine zaredom. Oosvojio je i četiri Zlatna globusa, te brojne Emmyje i druge nagrade, a zaslužio je i predsjedničku medalju slobode. Također je jedna od najuspješnijih filmskih zvijezda u povijesti te jedan od dvojice glumaca čiji su filmovi sedam puta uzastopno zaradili 100 milijuna dolara.

Filmom "Veliki" 1989. je dokazao da zaista ima glumački talent i da može gluniti gotovo sve - nakon komedija bacio se na drame, a pravi pogodak bio je ljubavna priča "Romansa u Seatttleu" da bi odglumio ulogu života u "Philadelphiji" za koju je dobio Oskara za najbolju glavnu ulogu. Zatim je došla nezaboravna uloga Forresta Gumpa i drugi zlatni kipić, te  mnoge druge koje su pokazale kako se zaista radi o izvanserijskom glumcu.Ali, možda nisre znali da Hanks  ima neobičan hobi - kolekcionar je, što nije čudno, jer mnoge holivudske zvijezde skupljaju antikvitete, umjetnine, aute, nakit. On se odlučio za originalno skupljanje pisaćih mašina!

Prve je primjerke prikupio još u mladosti, 70-ih, a danas ima kolekciju više od 100 pisaćih mašina. Toliko ih voli da je izradio i aplikaciju Hanx Writer app koja imitira pravi zvuk i font određene mašine, a napisao je i fantastičnu knjigu o svijetu pisaćih mašina.

Kad mu je jedan obožavatelj poslao pisaču mašinu, 1934 Smith Corona, želeći da se Hanks pojavi na njegovu podcastu, dobio je viralni odgovor. U početku vrlo ozbiljan - u stilu poruke svima koji ga žele potkupiti mašinom za svoje svrhe...

- Ali gotovo je bešumna, ima boje... Ok, ipak sam plitak, javit će ti se moji ljudi za intervju, zaključio je Hanks  I tako još jednom neposrednošću i dobrim smislom za humor oduševo obožavatelje diljem svijeta.

Hologram za kralja - drama


Večeras ga na Drugom u 21 sat gledamo u drami "Hologram za kralja", snimljenoj prema istoimenom romanu Davea Eggersa. Scenarist i redatelj je Tom Tykwer.