Zagreb postaje centar Mediterana

Zagreb i ove godine postaje centar Mediterana jer jedinstveni festival donosi zabavu u središte grada. Na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održava se, naime, drugo izdanje 'Ritma Mediterana' - festivala boja, okusa, mirisa i zvukova mediteranskih država.

- U središtu Zagreba od 4. do 11. srpnja održava se prava kulturna i umjetnička poslastica koja će gradu prezentirati i pružiti mediteransku energiju zahvaljujući brojnim glazbenim nastupima, likovnim kolonijama i radionicama, izložbom fotografija na solarnim postamentima, Vrtom Mediterana, emitiranjem najmanje sedam dugometražnih filmova u večernjim satima kao i ukusnim španjolskim, hrvatskim i libanonskim jelima, najavljuju organizatori.

U odnosu na prošlogodišnje izdanje, organizacija festivala ovaj je put okupila čak i više mediteranskih država te je produžila trajanje festivala na osam dana, pa će tako u različitim programima službeno sudjelovati Izrael ŠpanjolskaItalija, Maroko i Turska.

- Mediteranac uz prošlogodišnje programe kao što su MediArt - likovne kolonije i radionice, glazbeni koncerti, Vrt Mediterana i zanimljivu eno-gastro ponudu, javnosti i posjetiteljima predstaviti će čak dva noviteta - filmski program u kojemu će se emitirati najmanje sedam dugometražnih filmova na otvorenom, kao i atraktivnu 24-satnu izložbu na solarnim panelima na kojima će se predstaviti Kraljevina Španjolska i Republika Turska s izložbom 'Jesen u Kapadokiji', ističu organizatori.

O programu 'Ritma Mediterana' s autorom projekta Zlatanom Jaganjcem razgovarala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska: