Htio iznajmljivati bicikle na vodi - i požalio

Da poduzetništvo u turizmu može biti nemali rizik - i bez stresova koje je donijela koronakriza - na svojoj je koži osjetio sugovornik iz Rogoznice. Prošloga se ljeta odlučio na iznajmljivanje bicikala na vodi. Zbog svog lošeg iskustva želi druge pozvati na oprez.

Kad je kupovao daske, razmišljao je o širenju posla. Ni na kraj pameti Robertu nije bilo da će dobiti - daske "u vreći"!

- Proizvod nisam kupio da bi se s njime bavio samo jedno ljeto. Pogotovo kad pogledate cijenu. Nije ni toliko jeftin, kaže Robert Novokmet vlasnik obrta 'Felun'.

'Surf stepperi' za koje je dao 56 tisuća kuna, odmah su imali problem s pedalom:

- Usred 'stepanja', kad čovjek malo teži od 80 kila, kad ugazi na to, poluga preskače na gornji dio pedale i može čovjeka ozljediti, dodaje.

Umjesto zamjenskih stižu mu polovni dijelovi koji, pak, pri upotrebi - pucaju. Dovoljno da zaključi kako proizvod nije ispravan.

No, prodavač prebacuje odgovornost:

"Jedini prigovor koji smo dobili u prošloj godini bio je prigovor gospodina Novokmeta. Kvarovi, tj. puknuće lijeve pedale, koje se dogodilo kod gospodina Novokmeta, rezultat je neodržavanja Hobie Mirage drive sustava tj. konkretno tenzije sajli, koje je nužno provjeravati i dotezati kako bi sustav ispravno funkcionirao", ističe se u priopćenju Filipa Vukelića, direktora tvrtke 'Coco Sport'.

Osim pedala, koje je, tvrdi Novokmet, održavao, na 'surf stepperima' je došlo i do problema s volanom i gubitka boje. Zato je zatražio povrat novca:

"Taj zahtjev, uzevši sve u obzir, nismo mogli prihvatiti", ističe Filip Vukelić, direktor tvrtke 'Coco Sport'.

Hrvatska gospodarska komora opominje prodavača. No, od povrata uloženog nema ništa. Robert odustaje od najma i zatvara obrt:

- Ne namjeravam to koristiti ovu sezonu, čisto iz sigurnosti ljudi, jer danas, sutra da mi se netko vrati sa krvavom nogom može me tužiti, kaže Robert Novokmet.

Javnim istupom želi upozoriti druge na oprez.

Nakon našeg upita službeni zastupnik za Europu predložio je ekspertizu spornih proizvoda u njihovu sjedištu u Francuskoj, što je Robert Novokmet 'zbog nepovjerenja' - odbio.