Već 45 godina češka obitelj Ružičkov ljetuje u Kaštel Starom

Najbolji gosti oni su koji se često vraćaju, a što onda reći za češku obitelj Ružičkov koja se već 45 godina vraća u Kaštel Stari. Tako sada već četiri generacije te obitelji svakog ljeta stižu u Kaštela. Turistička zajednica grada Kaštela najmanje što je mogla učiniti jest počastiti ih ručkom i darovima.

Ni olujna bura ni koronavirus ne mogu češku obitelj Ružičkov udaljiti od Kaštela. Vjerni su im četiri i pol desetljeća. Ovdje im je kao kod kuće.

- Moji roditelji su nas doveli ovdje prvi put još 1975. godine, zaljubili smo se brzo u vaše more, u vašu hranu, imamo ovdje mnogo prijatelja, uvijek se vraćamo, kaže Antonin Ružičkov.

- Toliko sam uvijek hvalila Kaštela članovima svoje obitelji i oni su počeli dolaziti i nikad nisu požalili, kaže Marija Ružičkova.

Kći Marija druga je generacija koja ne propušta odmor u Kaštelima, ovdje je bila i na bračnom putovanju.

- Putujemo po cijelom svijetu, ali obavezno svake godine dolazimo i u Kaštela barem desetak dana, kaže Marija Šlapalova.

I unuka Veronika nastavlja tradiciju, a tu je i najmlađi - praunuk Adam koji danas slavi četvrti rođendan.

- Došla sam prvi put s 12 godina, poslije sam se i zaljubljivala u vaše momke, odlazila u diskoteke i na vaše fešte, jako volimo vašu ribu, kaže Veronika Vesela.

I dva zeta Milan i Leo, naravno, dijele mišljenje svojih supruga. Domaćina Ivicu Biluša odavno smatraju pridruženim članom obitelji, a Jadran dijelom i svojim morem.