Jubilarni 10. Fantastic Zagreb Film Festival

Jedan od rijetkih festivala koji nije odgođen je Fantastic Zagreb Film Festival. Filmofile i obožavatelje fantastike i žanrovskih filmova to će sigurno razveseliti, a od sutra do 19. srpnja moći će na otvorenom i zatvorenom dijelu kina Tuškanac uživati u brojnim filmskim hitovima i evergreenima.

- Naš popularni program Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove Sedam (Se7en), Totalni opoziv (Total Recall) s Arnoldom Schwarzeneggerom, Povratak u budućnost i 12 majmuna, nezaboravni evergreen Vremeplov (The Time Machine) iz 1960. godine, vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije Kabinet Dr. Caligarija koji slavi 100. godišnjicu te kultni film svih kultnih filmova The Rocky Horror Picture Show, najavljuju organizatori.

U ostalim festivalskim programima 10. Fantastic Zagreb prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove: još jedan fantastičan japanski anime Zemlja čudesa (The Wonderland), atraktivan ruski odgovor na Aliena SF horor Sputnik, globalni žanrovski hit, napeti SF Morska groznica (Sea Fever), hvaljeni australski horor samo za one s jakim živcima Relikt (Relic), SF triler Boja iz svemira (Color Out Of Space) s legendarnim Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija Dođi k tatici (Come To Daddy) u kojem je briljantnu ulogu ostvario Elijah Wood.

- Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dođite sa svojim ljubimcem u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i besplatno uživajte u filmovima, pozivaju organizatori.

10. Fantastic Zagreb Film Festival u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je direktor festivala Stjepan Hundić: