Petrit Çeku otvara Festival svetoga Marka

Festival svetoga Marka dobio je novog umjetničkog ravnatelja Zdravka Šljivca koji nam je otkrio detalje ovogodišnjeg programa koji počinje večeras u zagrebačkoj crkvi sv. Blaža.

U vrijeme pandemije koronavirusne bolesti, ali i novonastale financijske krize uvjetovane njome, pravi je pothvat održati kontinuitet mnogih festivala.

Među onima koji će se, ipak, održati je i poznati zagrebački Festival svetoga Marka koji više od 20 godina okuplja vrhunske domaće i inozemne umjetnike te donosi ono najbolje na području komorne glazbe.

Pogledajte gostovanje novog umjetničkog ravnatelja festivala Zdravka Šljivca u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:Nakon Çekua, nastupit će Vlatko Stefanovski čiji je koncert najavljen za 29. srpnja u 21 sat ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a 31. kolovoza na redu je Festivalski orkestar i zbor u crkvi Svetoga Duha.

Na koncertu 'Mozart-Beethoven' uz Festivalski orkestar i zbor nastupit će sopranistica Magdalena Bačanek i pijanistica Mija Pečnik, pod ravnanjem Filipa Šljivca.

Festival je utemeljio ga je pokojni maestro Vladimir Kranjčević, a prema njegovoj želji, festivalsku je palicu preuzeo novi umjetnički ravnatelj Zdravko Šljivac, kojeg smo ugostili u Vijestima iz kulture: