'Romantika u Saloni u doba korone' – u rimskom stilu

'Romantika u Saloni će oživjeti povijest kroz autentičnu interpretaciju antičke baštine kroz tri tematskih večeri kojima će na kreativan način pokušati prikazati život u Saloni u antičko doba.

Želja organizatora je tom manifestacijom doprinijeti promidžbi antičke Salone, ali i unaprjeđenju kvalitete sadržaja u odredištu posebno na arheološkom lokalitetu Salona te povećati broj posjetitelja.

– Zadovoljstvo je što ćemo i održati deveto izdanje manifestacije. Budući da se nalazimo u pandemiji koronavirusa, koja nam nalaže određene epidemiološke mjere i koja znatno utječe na financijski okvir u kojem se manifestacija provodi, nazvali smo je ove godine 'Romantika u Saloni – u doba korone', istaknula je Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina.

Prva večer, u subotu, 11. srpnja, u vrtu Tusculuma u Saloni, nosi naziv 'Antički kutak ljepote' i bit će prigoda za uljepšavanje na način antičkog doba, a održat će se i izložba rimskih naušnica 'Aurum Salonitanum' autorice Eme Višić-Ljubić, više kustosice Arheološkog muzeja u Splitu.

Za 17. srpnja najavljena je radionica antičkih mozaika, 7. kolovoza antički sajam starih zanata, a 21. kolovoza antičke igre u Tusculumu u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi 'Zvonimir'.

Sa solinskim Rimljanima našeg doba Jelenom Stupalo, direktoricom TZ Solin, Brankom Kovačević, vlasnicom frizerskog salona i Emom Višić Ljubić, višom kustosicom Arheološkog muzeja u Splitu, družila se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska: