‘DOKUart’, ipak, stigao pred bjelovarsku publiku

Festival 'DOKUart' prvi je put u svojoj povijesti bio ljetni - a mjesto zbivanja bio je središnji bjelovarski park. Publika je, naravno, raspoređena prema epidemiološkim uvjetima, a koncept festivala prilagođen otvorenom prostoru.

- Kod izbora filmova jako bilo važno da bude onaj koji neće poremetiti gledateljsku koncentraciju, ako čuje crkveno zvono ili trube automobila ili pjevanje ptica ili bilo što drugo, ističe Rada Šešić, selektorica DOKUarta.

Vikend festival ponudio je tri zanimljive i intrigantne međunarodne uspješnice. Otvoren je hrvatskom premijerom filma ‘Vodootporne’ njemačke autorica Danijele König - o prvim ženama vodoinstalaterkama u Jordanu.

Nastavljen je fascinantnim sjevernomakedonskim filmom ‘Medena zemlja’ i njemačkim ‘Čistači’ - o moderatorima internetskih sadržaja.

Publika je prezadovoljna: U prirodi smo, na otvorenom u opuštenoj atmosferi; više mi se sviđa ovako vani, mislim da je malo atmosfera opuštenija; koristim svaku prigodu, bilo da smo u parku, bilo da smo gore na sijenu da sjedimo, bilo da je drive-in, dojmovi su nekih od posjetitelja.

Sve su to imali prilike doživjeti u tom ljetnom izdanju festivala na otvorenom - DOKUart u susjedstvu, pod zvijezdama u Maglenči te u drive-in kinu na parkiralištu, i još su svi ovogodišnji programi za posjetitelje bili besplatni.