Vesela udovica na Bundeku

Ljetna pozornica na zagrebačkom Bundeku nezaobilazno je odredište ljubitelja glazbe. Danas je na programu opereta 'Vesela udovica' ali program uključuje i druge događaje.

Nakon koncerata Zagrebačke filharmonije, Tamburaškog orkestra HRT-a, članova Opere b.b. Zagreb i puhačkih orkestara, večeras na plutajuću pozornicu stiže slavna opereta 'Vesela udovica' Franza Lehára u izvedbi Opere b.b., u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom Darijana Ivezića.
Glazbeno ljeto na Bundeku
U utorak, 14.srpnja nastupit će Ivana Galić u jednom od njezinih projekata pod nazivom SoulBeat, koji kombinira ritam, predvođen senegalskim perkusionistom Commiem Baldeom te beatboxerom i maštovitim jazz vokalom i scatom Zorana Puljeka, s njezinim soul vokalom Ivane Galić.

Za srijedu, 15.srpnja, najavljena su čak dva programa: u 20 sati počinje 'Ethno Croatia', višegodišnji projekt Hrvatske glazbene mladeži u kojemu mladi ljudi izmjenjuju znanja i iskustva o tradicijskoj glazbi, a u 21 sat slijedi salsa bend Filosofia sastavljen od vrhunskih salsa glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Kube.

U četvrtak, 16. srpnja očekuje nas večer jazza i zanimljivi sastav GrazZagreb Connection, sastavljen od uspješnih mladih jazz glazbenika koje povezuje studij na prestižnoj Jazz akademiji u Grazu.

- Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen, ističu organizatori.

Detalje je o večerašnjem programu od opernog pjevača Ronalda Brausa doznala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja se javila s Bundeka: