Brezovčeva kazališna reakcija na intervju teatrologinje Nikčević

U sklopu projekta SuKultura, a u produkciji Eurokaza i Domina, u Centru za kulturu Trešnjevka izvedena je predstava ‘Pet godišnjih doba’, nastala kao reakcija na intervju teatrologinje Sanje Nikčević objavljen u 'Hrvatskom slovu'.

Riječ je o ambijentalnoj, kolažnoj predstavi u kojoj se gomilaju pretjerano dezorijentirani literarni izvaci. Kazalište je u ovoj predstavi dobro jer nikako ne susretne zlo, a tim je 'dobrim' ravnao Branko Brezovec uz pomoć mladih glumaca.

- Mislim da današnje vrijeme traži nerazumljivost i neku tajnu i skrivenost, više nego značenje, pa je ova predstava nastala na tragu jednog intervjua gospođe Sanje Nikčević, ugledne teatrologinje, koja je u Hrvatskom slovu dala jedan intervju koji je vrlo zanimljiv po činjenici da bi ona željela da se teatar vrati na pozicije dobrog, lijepog i svetog, znači nešto što je teatar izgubio, a jedan od redatelja koji je inkriminiran u tom smislu, zato što je na sceni proizvodio svakakva čuda koja su bila suprotna, sam bio ja, pojasnio je Branko Brezovec, redatelj i dramaturg.