"Svijet u bojama" - ono najljepše što Hrvatska ima

Ono najljepše što Hrvatska ima - već cijelo desetljeće pokušavaju fotoobjektivom dokumentirati polaznici radionice "Svijet u bojama". Njihovi radovi mogu se vidjeti na izložbi u Bakru.

Arhitektura, panorama, pejsaži, portreti - neki su od motiva najboljih radova osam polaznica fotoradionice "Svijet u bojama". Besplatna edukacija omogućila im je nov pogled na svijet fotografije i tehniku fotografiranja.

- Oduvijek me zanimala fotografija i amaterski se bavim, htjela sam naučiti nešto više, trikove i tako...super smo se zabavili ovih pet dana. Iz ove radionice krovove više nikad neću promatrati na isti način, rekla je Iris Gabrić, polaznica fotoradionice.

Teoretski i praktični dio odradili su pod stručnim vodstvom fotografkinje Sanje Grgić Ćurić, autorice nekoliko turističkih vodiča i fotomonografija posvećenih hrvatskim nacionalnim parkovima.

- Meni je zapravo jako važno da zajedno s ljudima koji se odazovu na radionice malo detaljnije i na malo drugačiji način pogledamo mjesto gdje jesmo, da malo svi skupa iz ove jurnjave kako se danas živi zajedno usporimo korak, da se smirimo i zapravo krenemo u potragu za lijepim, rekla je Grgić Ćurić.

Sve je počelo prije deset godina, a posljednjih pet radionice se održavaju diljem Hrvatske. Fotodruženja rezultiraju kvalitetnim fotografijama koje se koriste za kalendare i razglednice. Radovi polaznika bakarske radionice u galeriji Paulić mogu se pogledati do 18. srpnja.