Šibenik: Danas počinje 18. Seasplash festival

Dok se diljem Europe i Hrvatske, zbog korone otkazuju gotovo sve priredbe - Šibenik se može pohvaliti s čak 6 festivala u sklopu "Ljeta na  Martinskoj". Prvi od njih - "18. Seasplash festival"  počinje danas i trajat će do nedjelje.

Maja Gujinović iz organizacije festivala u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" kazala je da se festival održava drugi put na Martinskoj preko puta Šibenika. Naglasila je da će u četiri festivalska dana nastupiti 40 glazbenih gostiju i to na tri pozornice.

Nastupit će i grupa Zion Train, Iron Dubz, te mnogo domaćih glazbenika. Gujinović je dodala da će nastupiti i Billain iz Bosne i Hercegovine, Kandžija i Filip Motovunski.

Naglasila je da će biti organizirane i dnevne radionice kao i dućan ploča. Gujinović je istaknula da će se tijekom srpnja i kolovoza održati još pet zanimljivih glazbenih događanja, kao npr. Šibenska gitarijada, Blast Festival, Membrain festival, a zatvara se sve s Martinska Punk Festivalom.

Kazala je da na Seasplash dolaze gosti iz Velike Britanije, kao i Italije i Švicarske.

Istaknula je da je Martinska pripremljena za "novo normalnu" situaciju zbog koronavirusa, te da su organizatori u stalnoj vezi s epidemiolozima i Stožerom civilne zaštite, a obavezno je nošenje maski i rukavica. Prostor je velik pa se poštuje i socijalna distanca, a osobni podaci se uzimaju na ulazu zbog praćenja kontakata.

Cijeli razgovor pogledajte u videu