Erikine vilinske kućice

Odmak od pandemije u svijetu bajki pronašla je Osječanka Erika Žilić Vincetić. Dogodila joj se eksplozija kreativnosti pa je i svoj dom ukrasila bajkovito. Odnedavna izrađuje i vilinske kućice.

U svijetu oko sebe, obične predmete Erika pretvara u neobične i bajkovite.

- Općenito, bajke su divno mjesto za pobjeći od realnog svijeta i čitajući svom djetetu sam se prisjetila tih nekakvih lijepih priča i trenutaka. To je jedan svijet u kojem se čovjek opusti, zaboravi na realnost, rekla je Erika.

Izmaštala je tako Erika puno toga. Odlučila je u svom domu udomiti vile i za njih izraditi kućice. I svaka je od njih posebna.

- Vile kao bića koja ne postoje, a koja su dražesna mala, ispunjavaju želje i imaju čarobni prah uz koji možete letjeti i tako neobične stvari su u mojoj blagovaonici dale jedan šarm. Volim kada ljudi uđu tu, osjećaju se drugačije, dodala je.

Toj profesorici hrvatskoga jezika i povijesti internet je bio tek nadahnuće, a vilinske je kućice odlučila napraviti  po svom, s dostupnim materijalom.

Erika gotovo ništa što kupi ne ostavlja istim. Staro je glačalo pozlatila, obične svjetiljke pretvorila u gljive. U djetinjstvu je, ističe, voljela i pisati, i crtati, pa je ponovno pronašla dijete u sebi.