Na bazenu Kantrida seniorski skakači, najstarijem je tek 79

A uživati se moglo i na bazenu Kantrida i to u vještinama iznimnih sportaša. Ondje su se okupili skakači u vodu iz Hrvatske i 11 europskih zemalja.

Zdrav duh u zdravom tijelu još jednom na djelu. Gospodin Kubasta iz Austije najstariji je natjecatelj ovog mastera pa je novinarima taj sedamdeset-devetogodišnjak zanimljiviji od ostalih skakača i njihovih plasmana.

- Sa skokovima sam započeo kao student. Ponekad sam se natjecao na nacionalnim susretima, ne često. Uživam u skokovima u vodu i nadam se da ću moći u tome uživati još godinu, dvije, kaže Ekkehard Kubasta iz Austrije.

Treća je ovo godina kako riječki Klub za skokove u vodu Primorje 2010 organizira ovu vrstu sportskog susreta. Unatoč koroni, doznajemo da su sami natjecatelji tražili da se organizira. Brojili smo danas, natjecateljica je više nego natjecatelja.

- Žene od 55 godina pa na gore do 70. Inače 55 natjecatelja je iz 11 zemalja, kaže trener Kluba skokova u vodu Primorje 2010 Andrija Crnić.

Skakačice i skakači iz Velike Britanije, Austrije, Češke, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja oduševljeni su ambijentom bazena Kantride koji ima jednu od najljepših skakaonica na svijetu. I za gledatelje to je užitak.

Ariana je jedna od petero članova Primorja 2010. koji su na natjecanju osvojili 4 zlatne i jednu srebrnu medalju u svojim kategorijama.