Slovenski književnici na zagrebačkom festivalu Lit link

Jedan od rijetkih književnih festivala koji zbog pandemije nije otkazan je 'Književna karika' ili 'Lit link festival'.

Na terasi kluba Močvara u Zagrebu sinoć su se okupili hrvatski i slovenski pisci, urednici i izdavači kako bi osluhnuli što se novo, kreativno događa na obje književne scene.

'Lit link' teži dvosmjernoj komunikaciji: s jedne strane u više hrvatskih gradova - ove godine nakon Zagreba festival se seli u Rijeku - publiku upoznati s novim i zanimljivim književnim glasovima iz inozemstva, a s druge pak strane upoznati potencijalno prevodive autorske glasove s aktualne hrvatske književne scene.

U dvodnevnom programu festivala sudjeluju i predstavnici slovenskih izdavačkih kuća Goga, Sanje, Beletrina, Založba Pivec i Litera.

Program u Zagrebu održan je sinoć, 16. Srpnja, a među ostalima su nastupili Gabriela Babnik, Vlado Kreslin, Muanis Sinanović, Monika Herceg, Zoran Ferić, Jedrt Jež Furlan i Nino Flisar.

U programu u Rijeci večeras, u petak 17. srpnja, od 19 do 22 sata u Slovenskom domu KPD "Bazovica" sudjelovat će Agata Tomažič, Gabriela Babnik, Aleš Šteger, Jure Tori, Vlado Kreslin, Muanis Sinanović, Željka Horvat Čeč, Tea Tulić, Tomica Šćavina, Bojan Žižović, Ante Zlatko Stolica, Rok Zavrtanik, Nino Flisar, Jedrt Jež Furlan i Orlando Uršič.

Zbog epidemioloških mjera, broj gostiju za oba događaja je ograničen. Besplatne ulaznice za zagrebačku večer može se preuzeti putem ovog linka.