Mindrunner: mladi Vinkovčani osmislili društvenu igru

Vinkovčani se mogu pohvaliti prvom društvenom igrom koju su osmislila trojica njihovih mladih sugrađana. Za razliku od ostalih sličnih igara, za Mindrunner su potrebni ploča i aplikacija pametnog telefona. Najveći broj pitanja vezan je uz povijest tog grada jer želja je autora - privući što više domaćih i stranih gostiju.

U zanimljivom kvizu vrte se tisuće pitanja, a za igru su potrebni ploča i pametni telefon. Trojica mladih zaljubljenika u kvizove pitanja su sastavljala mjesecima.

- To je bio mukotrpan posao. Imate mogućnost beskonačnog igranja, što druge igre nisu imale, kaže Nikola Jurica Krešić, jedan od autora.

- Ovo naše područje Vinkovaca može puno turista privući, a ne privlači, tako da mislim da ova igrica može biti jako veliki korak prema tome, rekao je Dominik Jelinić, također jedan od autora.

Želja im je bila da cijeli svijet nauči više o Vinkovcima, pa su i pitanja vezana uz povijest.

- Želja je promovirati Vinkovce i pomoći ljudima da nauče više o povijesti, da se zabavljaju i druže više, sve je postalo sad preko mobitela i interneta. Mislim da je čak ovo prva društvena igra u Hrvatskoj koju je jedan Hrvat napravio, kaže autor Slaven Glavaš.

Igrica iz Vinkovaca već se igra po cijeloj Hrvatskoj. A mladi trojac do početka školske godine takvu igricu planira ponuditi i djeci.