Roswell usred Gorskog kotara

Općina Fužine uz netaknutu prirodu i mir - ima još neke adute kojima privlači goste, posebno u uvjetima pandemije, kada oni traže sigurne zelene oaze. Pogledajte priču iz jednog sela u toj općini, u kojem zanimljivosti i sadržaja ne manjka, a turistički su se pokazatelji udvostručili.

Logorska vatra, kuhano vino i kobasice - tako primjerice izgleda jedna ljetna večer u Gorskom kotaru. A dok se uživa pod vedrim nebom, atmosferu odlično upotpunjavaju zvuci gitare. Kaubojsko selo Roswell jedan je od zanimljivijih turističkih sadržaja općine Fužine - a večer pod zvijezdama jedan od načina kako privući posjetitelje.

- Pokušavamo ovaj grad Roswell napraviti u što pozitivnijem smislu tako da ljudi koji dođu i tu provedu 2-3 sata uistinu uživaju u prirodi, kaže Marin Čargonja. Potvrđuju to i brojke - u mjesec i pol dana rada posjetitelja je duplo više nego lani. Gosti su oduševljeni, kažu - vratili su se puno godina unazad.

Iuzev Roswella, mnogi kreveti u Gorskom kotaru ove su godine ostali prazni. Direktorica KTD-a Fužine Ana Merle kaže kako pad noćenja iznosi 50 posto. Bolje su, dodaje popunjeni iznajmljivači više kategorije, oni s 4 ili 5 zvjezdica. Srednja kategorija posluje znatno slabije.

Ali situaciju popravljaju brojni izletnici koji bijeg od svakodnevice traže upravo ovdje - u fužinskoj zelenoj oazi.