U Osijeku održano prvenstvo Hrvatske u akvatlonu

U Bilju kod Osijeka održano je prvenstvo Hrvatske u akvatlonu. Snagu i izdržljivost pokazalo je 180 sudionika iz 12 hrvatskih klubova. Među njima i novoosnovani s istoka Hrvatske.

Mirne vode dravskoga rukavca ne pamte ovoliko plivača na jednome mjestu. U akvatlonu se, kaže izreka, pobjeđuje trčanjem, a gubi plivanjem.

U Bilje je stigla i najbolja hrvatska triatlonka koja, u sezoni s malo pravih utrka, brusi formu za jesenske sportske izazove.

- Lijepo je vidjeti u kakvoj si formi, natjecati se na jednoj ovakvoj utrci, gdje se pripremam za Ironman koji je u devetom mjesecu, nadam se da će i biti, da će se održati, kaže Željka Šaban Miličić, triatlonka i trenerica.

Prije četiri godine u Osijeku je osnovan triatlonski klub "Tri-Tim". Riječ je o sportu koji je u Slavoniji sve popularniji.

- U novije vrijeme se osnovao i vukovarski triatlon klub, triatlon klub "Mazator", vinkovački triatlon klub, znači, baš u zadnje vrijeme triatlon malo, da kažemo, se probudio, kaže Aleksandar Tompa, direktor utrke.

Domaćine je obradovala pobjeda mlade Osječanke koja je bila najbolja u kategorijama sprint i standardni akvatlon, baš kao i njezin sportski kolega iz Velike Gorice.

- Na plivanju bila sam iza dvije cure, ali činilo mi se kao da su one malo skrenule, ja sam digla glavu, vidjela da je bova zapravo na malo na drugu stranu, ja sam krenula za njom i tako sam preuzela vodstvo na plivanju i imala sam ga i na trčanju, rekla je Ivana Granuša, Triatlon klub Tri-Tim, Osijek.

- S obzirom na to da mi je to disciplina koja mi inače ide, sada sam konačno dokazao da više nisam vice prvak, nego da sam eto i prvak Hrvatske, rekao je Tin Kaurić, Triatlon klub Velika Gorica.

Brojna je publika još jedanput podsjetila da za iskrene emocije ne postoje ograničenja.