U Imotskom za glazbu izgaraju

Dvadesetak godina u svojoj su branši najbolji u Hrvatskoj. Nastupali su diljem Europe. Ove godine obilježavaju 15 godina djelovanja. Svojim izvedbama izazivaju ovacije gdje god se pojave.

Njihova izvedba Ode radosti ostavila je cijeli svijet bez daha. Zasvirali su je u travnju na najljepšim mjestima imotskog kraja i tako na svoj način čestitali Dan Europe koji je devetog svibnja trebao biti obilježen velikim koncertom imotskih puhača u Ženevi. Zbog pandemije otkazani koncert bi bio kruna i velike obljetnice koju su glazbari planirali obilježavati cijelu godinu.

- Imali smo spremljen program, ne samo glazbeni, nego općenito je to trebala biti monografija glazbe 150 godina, trebala je biti hit promocija... trebali smo imati koncert 3.8. povodom dana grada i blagdana gospe od Anđela, kaže Ivan Glibota Crni, kapelnik HPO-a Gradska glazba Imotski.

Orkestar je osvojio brojne nagrade struke. Šesterostruki su prvaci Hrvatske. Nagrade su nosili i s međunarodnih natjecanja. Oni za glazbu - izgaraju. 

Nema imotske kuće iz koje u 150 godina nije izniknuo barem jedan glazbar, kažu.

Sviraju Gotovca, Tijardovića i Verdija. Uz klasiku, izvode jazz, marševe, koračnice, zabavnu glazbu. Oni žive za glazbu. Toliko su dobri da ih i struka naziva - kulturološkim fenomenom. Gradska glazba Imotski uistinu ostavlja bez daha.