Ljepote Kopačkog rita

Ni ovih ljetnih mjeseci, unatoč pandemiji, u baranjskom Parku prirode Kopački rit ne manjka gostiju. Nema velikih grupnih posjeta, ali rastu pojedinačni. Gostima se uz prelijepu prirodu nudi vrhunska enogastronomija i kvalitetan smještaj.

Prošetali su se drvenom šetnicom, zatim se provozali turističkim vlakićem, da bi razgledanje Kopačkog rita nastavili vodom. Obitelj iz Slavonskog Broda odlučila je upravo u tom biseru prirode provesti dan.

- Boravak na otvorenome, u prirodi što više, a mislim da je Kopački rit pravo mjesto za to. I biljni i životinjski svijet, govori Mario Filipović, Slavonski Brod.

Iako sada domaći gosti prednjače, ne nedostaju ni oni iz inozemstva.

- Htjeli smo malo bolje upoznat Slavoniju, prirodu i parkove i nešto o prirodi, tako da smo došli ovdje, kaže Danijel Bilić, Njemačka.

- Za mene je najvažnije dok sam tu u Hrvatskoj da vidim ovaj Kopački rit, objašnjava Marlon Sep, Njemačka.

Opuštajući ljetni dan ova ekipa koja Hrvatskom putuje kamperom i ide putevima vode, odlučila je provesti radno, snimajući ljepote Kopačkoga rita.

- Najpoznatija močvara u Europi. Predivan je Kopački rit. Stvarno velik je, provozali smo se s čamcem, ističe Sandra Paripović, Umag.

- Mi smo vrlo zadovoljni posjetom od otvaranja 11.5. i tijekom šestog mjeseca i sada u srpnju. Čak smo se po broju posjetitelja u to vrijeme približili našem broju posjetitelja koji inače imamo u ovom periodu, objašnjava Ružica Marušić, voditeljica Odsjeka za promociju i provedbu projekata, PP Kopački rit.

Početkom kolovoza bit će otvoreno novo pristanište za turističke brodove, kao i novi vidikovac te još neki sadržaji zanimljivi turistima.

- Ovom izgradnjom čitav se prostor podigao za razinu od 6,7 metara uvis i kao što vidite s ove pozicije, vi možete vidjeti kormoransku koloniju, možemo vidjeti površinu jezera puno ljepše, govori Tomislav Bogdanović, ravnatelj Parka prirode Kopački rit.

Posjet Kopačkom ritu tako se lako može pretvoriti i u produljeni vikend u Baranji. Uz prepoznatljivu gastroponudu, sve više se ulaže i u smještajne kapacitete idealne za one željne mira i potpunog opuštanja.