Crveni nosovi - putem online radost i smijeh može ući u svaki dom Hrvatske

Nakon 10 godina rada Crveni nosovi od sada mogu doći u svaki dom u cijelom Hrvatskoj. Doktori - klaunovi dostupni su online.

U Dobro jutro, Hrvatska novinar Gordan Čelić javio se iz Medulićeve ulice u Zagrebu gdje je bio u društvu doktora klaunova kod Crvenih nosova.

Doktorica Maštalić pokazala je kako radi pregled svojih pacijenata, a u tren oka postala je Irena Kolar Vudrag klaun-doktorica Crvenih nosova te  objasnila  da su u vrijeme epidemije koronevirusa napravili novi projekt, sada se mogu online naručiti klaunovi doktori, a i pojasnila je koliko klaunovi nedostaju malim pacijentima.

- Nedostaje nam radosti u bolnicama, onaj trenutak kad otvorimo vrati i kad nas ugledaju, to je nezamjenjivo. Ali sada je naša misija i čvršća i veća i jača, jako smo motivirani, posebno i prebacili smo sve online.

Anamarija Jurišić, voditeljica umjetničkih programa Crvenih nosova  pojasnila je kako naručiti,  pozvati svog online klauna.

- Za rezervaciju online klauna doktora potrebna vam je e-mail adresa i pristup Internetu. Nakon toga trebate otići na našu stranicu www crveninosovi.hr, u donjem desnom kutu imate mali gumbić - rezerviraj klauna. Pritisnite gumbić,  slijedite nekoliko jednostavnih pitanja i kad rezervirate klauna na vaš mail dođe potvrdni mail s linkom - videopoziv s rezerviranim klaunovima.

Trenutačno je u Hrvatskoj 25 klaunova-doktora, obrazovanih umjetnika  koji djeluju u području većih gradova kao što su Rijeka, Zadar, Split, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Zagreb.  Sada pokrivaju  cijelu Hrvatsku, online im je omogućio da uđu u domove svih građana Republike Hrvatske.

Ove godine Crveni nosovi slave deseti rođendan, želja im je  da još deset godina uveseljavaju i djecu u bolnicama i starije u domovima, a putem ovog novog programa onlin-om  dođu do svakoga kako bi poticali smijeh i radost tamo gdje najpotrebnije.

Hvala i vama što potiče te radost i smijeh što ste tamo gdje je najpotrebnije prvenstveno najmlađim pacijentima i mališanima. Kao što ste čuli možete svog klauna rezervirati na njihovim internetskim stranicama.