Špilja Vrelo u općini Fužine ruši rekorde posjećenosti

I dok ovoga ljeta svakodnevno brojimo turističke minuse u odnosu na prošlu godinu, pronašli smo mjesto koje je dvostruko posjećenije nego lani, špilju Vrelo u općini Fužine.

Otkrivena je pedesetih godina prošlog stoljeća, posve slučajno dok se radilo na obližnjem jezeru Bajer. Stara je gotovo 4 milijuna godina, duga tristotinjak metara, a tijekom cijele godine temperatura je u njoj osam Celzijevih stupnjeva. Pogodna da se zimi ugrijete, ljeti ohladite. A oko srca Fužinaraca itekako je toplo kada vide ovogodišnje turističke brojeve.

- Ugodno smo iznenađeni posjetima, individualnih gostiju, obiteljskih, familije koje dolaze u Gorski kotar na jednodnevne ili višednevne izlete, posjećuju špilju i ugodno smo iznenađeni posjetima kojih je čak 200 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, kaže Silvia Sobol, Odjel za turizam KTD Fužine.

Zeleno je srce Hrvatske, zbog ugodne klime - poželjna destinacija.

Prekrasna jezera, kaubojsko selo, adrenalinski park samo su neki od turističkih aduta ovog kaja. Špilja Vrelo jedina je u Hrvatskoj koju mogu posjetiti i osobe s invaliditetom.

Fužine raspolažu sa sedamstotinjak postelja i velik je dio kapaciteta popunjen  upravo zahvaljujući  ljepoti prirode i činjenici kako je Gorski kotar zona bez koronavirusa.