Bjelovarske lađarice na Neretvi

Početkom kolovoza održat će se maraton lađa na Neretvi. Na njemu će sudjelovati i lađari iz Bjelovara - grada bez rijeke i jezera. Rezultati iz prijašnjih godina pokazuju da bjelovarske ekipe nisu samo sudionici, nego i kandidati za pobjedu. Uz "Argonaute" i "Šumare", na ribnjaku se pripremaju i maratonke "Sparte".

Uzburkana Neretva uzburka krv! Prošle godine 10 kilometara od Metkovića do Opuzena bjelovarskim Spartama donijelo je drugo mjesto.

Velike uspjehe dvije muške i ova ekipa kroje - na ribnjaku... E to je tek pravo čeličenje za maraton.

- Borimo se stvarno sa svakakvim šašem i kad dođemo na Neretvu puno nam je lakše, zato što je ovo stajaćica, voda je brza tak da lakše nam je usvakom slučaju, rekla je kapetanica ekipe "Sparte" Ana Futać.

Koronavirus nakratko ih je zaustavio, a od sredine svibnja sve su na okupu. Među iskusnima i mlade snage.

- Novo iskustvo i doživljaj, cure su pričale da je stvarno tamo jako lijepo i da to treba doživjet! Jesu li naporni treninzi?Paaa nisu, kazala je Bjanka Jug.

Nakon jednog sata borbe s hladnom rijekom i valovima - dolazak na cilj, kažu, donosi najbolji osjećaj na svijetu.

- Zato što kao prvo znate da je kraj da ste napravili nešto, a kao drugo sama ta atmosfera koja je tamo je toliko specifična i toliko lijepa i zapravo ono kad ste totalno umorni, ali u duhu ste toliko negdje visoko, naglasila je Marija Zlatić.

Zasjale su ondje na prvome mjestu prije dvije godine Nereide, prijašnja ženska ekipa, a još se govori o Domagojevu štitu u rukama Argonauta. Bjelovar zna s Neretvom!

- To nam je sve!Imam osjećaj nekad kao da smo rođene dolje i da dišemo zajedno s neretvanskom lađom, dodala je Futać.

Početkom kolovoza i Argonauti i Šumari i Sparte - na maratonu lađa i ovaj će put biti podrška jedni drugima.