Turističke prednosti Baranje u vrijeme pandemije

U Baranji - nakon izvrsnog početka turističke godine, a onda stagnacije zbog koronavirusa - goste žele privući kojekakvim promidžbenim aktivnostima.

Unatoč koronavirusu, turistički djelatnici u Baranji ističu svoje adute. Zaljubljenici u prirodu i mjesta bez gužvi došli su na svoje. Jer baš to prednosti su turističke destinacije u vrijeme pandemije.

- Park prirode Kopački rit je magnet za posjetitelje ne samo u Općini Bilje nego za cijelu regiju. To je jedan od glavnih motiva zašto taj profil posjetitelja dolazi na našu destinaciju od zaljubljenika u prirodu, promatrača ptica, oni koji žele boraviti u prirodi, ističe Renata Forjan iz Turističke zajednice Bilje.

Bogata flora i fauna, kultura, povijest, gastronomski užici dio su ponude. Kako bi lakše doprle do gostiju, turističke su se zajednice odlučile za film.

- Ovo je projekt komadića Hrvatske koji se radi na području cijele Hrvatske. Već zadnjih godinu dana u njega su se uključile 2 turističke zajednice s područja Baranje Bilje i Turistička zajednica Baranje. Projekt se predstavlja na 12 svjetskih sajmova, ističe autor filma Krunoslav Weinpert.

Dio je to napora turističkih djelatnika kako bi se povećao broj gostiju koji se ipak malim koracima vraćaju u Baranju.

- Što se tiče posjetitelja, ove godine mi smo na nekakvim kapacitetima koji nas otprilike drže na 30% onoga što imamo kad je sezona kako treba, kaže ravnatelj JU Park prirode Kopački rit Tomislav Bogdanović.

U iščekivanju povratka prave turističke sezone, baranjski domaćini ugošćuju manje skupine gostiju i unaprjeđuju svoje kapacitete.

- Ljudi nisu odustali od investicija. Neki planiraju već za sljedeću godinu ići u onom smjeru izgradnje ruralnih vila sa bazenima, već neki razmišljaju o otvaranju bazenskih kapaciteta, kaže Matej Perkušić iz Turističke zajednice Baranja.

Tako će postojeća ponuda uz jahanje, vožnju čamcem i turističkim vlakićem imati dodatne adute.