Prosvjedovali studenti splitskog Pravnog fakulteta, traže izvanredan ispitni rok

A oni koji još nisu završili akademsku izbobrazbu traže da im se nadoknadi ono što su u koronakrizi izgubili. 30-ak studenata splitskoga Pravnog fakulteta - mirno je prosvjedovalo tražeći dodatni ispitni rok.

Prosvjednici su istaknuli da se travanjski ispitni rok može nadoknaditi krajem srpnja, kako bi studenti dobili ECTS bodove potrebne za upis u višu godinu studija.Predstavnik studenata Nikola Golemac istaknuo je kako za vrijeme pandemije Covida-19 splitski Pravni fakultet nije imao ni online predavanja ni online ispite.

- U travnju je trebao biti održan izvanredni ispitni rok, ali nije. Rečeno nam je da će ispit biti nadoknađen, ali nije nadoknađen. Naša je želja da se to nadoknadi te da se smanji broj ECTS bodova potrebnih za upis u višu godinu studija. Također nam je želja da se smanji cjenik po predmetima koje prenosimo u višu godinu te da u novoj akademskoj godini od listopad budu online predavanja i online ispiti, rekao je Golemac.

Studenti su na prosvjedu držali transparente s natpisima "Tražimo nadoknadu travanjskog roka, "Online nastava!", "Di su pare?", Dosta nam je laži i bezobrazluka i naše strpljenje ima granicu" te "Vratite nam prava koja nam pripadaju".

Studenti ovim prosvjedom upozoravaju da su, zbog koronavirusa, izgubili travanjski ispitni rok, a fakultet nije organizirao zamjenski. Podsjećaju da je ljetni semestar produljen do 31. srpnja, pa unatoč početku kolektivnog odmora na fakultetu, ima vremena za nadoknadu.