Glazbene novosti: novi domaći singlovi

Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska bavi se novim singlovima i spotovima nemanje, Proletera, Rezervi, Brain Holidays i Mije Negovetić.

Pulsko-zagrebački kvintet Nemanja prošle je godine svojim albumom Tarot Funk zaintrigirao i publiku i struku. Nakon ezoteričnih ritmova s te prethodne ploče, novi album Cosmic Disco donosi promjenu u bendovskom zvuku.

Cosmic Disco je nadahnut drevnom ‘Tibetanskom knjigom mrtvih’ - izjavio je Luka Šipetić koji je autorsko-kreativna ‘osovina’ benda. Aktualni singl s tog novog albuma je pjesma Daw Yen (na tajlandskom jeziku ‘hladna zvijezda’). Spot je režirao multimedijalni umjetnik i redatelj Dalibor Barić.Dalibor Barić je režirao i novi spot ‘rock'n'roll romantičara’ okupljenih pod imenom Rezerve. Ta makarska petorka je svojim debitantskim albumom Ravno u zamku već osvojila nekoliko nagrada publike i struke.

Momci su proteklo vrijeme karantene iskoristili za rad na novim pjesmama. Jedna od njih je Od ljubavi ludim. Kako doznajemo, već su snimili više od polovice novoga materijala pa ćemo objavu njihova novog albuma Top Pop dočekati (možda) već početkom iduće godine.Pop-punk-rock trojac Proleter objavio je svoj debitantski album Život nije fer prije dvije godine. Dečki marljivo pripremaju svoj novi materijal i planiraju ga objaviti u prvoj polovici iduće godine. Album će biti naslovljen Druga prilika, a to je i naziv njihova novog singla.Najpoznatiji hrvatski reggae-sastav Brain Holidays ove godine slavi 20. rođendan svojega muziciranja. Bend je materijale za svoj novi album snimao na sunčanoj Jamajci, i to u studiju legendarnoga Boba Marleyja.

Ondje ih je ugostila (i bila im domaćica) ‘fetiva Jamajčanka’ Italee Watson, pjevačica koja je surađivala s velikim pop-zvijezdama poput Shaggyja i Seana Paula. Italee je s njima 'skrojila' i snimila pjesmu Petar Pan.Mlada Riječanka Mia Negovetić objavila je svoj novi singl. Pjesma je naslovljenan Pusti i nosi njezin autorski pečat. Pri skladanju melodije, pomogao joj je njezin kolega Matko Basara. Popratni videospot snimljen je u Rovinju. Osmislili su ga Hugo Vojak i Darko Privrat - kreativni dvojac medulinskog studija REDesign.