Marieta je nevjerojatna djevojka

Za velika sportska, ali i mnoga druga životna postignuća tjelesni invaliditet nije prepreka. Primjer je i osamnaestogodišnja Marieta Magdić iz Ivanske. Trenira stolni tenis, a nedavno se iz Splita vratila s naslovom državne prvakinje u parastolnom tenisu.

Reket, čvrsta volja, velika želja - četiri godine Marieta neumorno trenira u bjelovarskom Kul Pong Klubu.

- Pošto sam invalid, većina sportova mi nisu bila moguća i onda kad se otvorio klub predsjednica Udruge Leptirića me je pitala jel želim doći na otvorenje da vidim kak to sve izgleda, da probam malo odigrat, kaže Marieta.

- Za svakog invalida, bez obzira koji sport, treba se uključiti zbog podizanja svog morala i općenito da osjeti taj sportski duh, kaže trener Marinko Ban koji je u stolnom tenisu dulje od 30 godina.

Marieta ne samo da osjeća sportski nego i pobjednički duh. Nakon tri srebra na prethodnim najtecanjima osvojila je naslov državne prvakinje u 4. i 5. kategoriji.

Klub se financira ponajviše članarinom, a treneri volontiraju. Osnovali su ga s jednom željom.

- Poželjeli smo imati klub u kojem svatko tko dođe može dobit šansu - bila to mlada osoba, starija osoba, ili osoba s invaliditetom, kaže Ines Ban, predsjednica Kul Pong Kluba, Bjelovar.

U malim velikim ljudima koji se ovdje okupljaju možemo gledati uzore. Marieta je pokazala da ni jedna prepreka nije nesavladiva. Ova učenica srednje Ekonomske škole sada ima jednu želju - dobiti poziv u paraolimpijsku reprezentaciju.