Kolege se video-porukama oprostile od vatrogasca Davora Kovačića

Vatrogasac Davor Kovačić preminuo je pomažući drugima. Njegov se život ugasio dok je pomagao oko poplave koja je u petak  pogodila Zagreb. Njegovi kolege kazali su nam po čemu će ga pamtiti i emotivnim video-porukama se oprostili od prijatelja.

- Jedino što mogu reći o mom kolegi, prijatelju i bratu Kovačiću je da je bio prvi do mene i ja prvi uz njega i sve dalje je povijest, kaže zapovjednik DVD-a Kustošija Darko Baranašić.

- Kada bismo pričali o intervencijama, o opremi i ljudima i svemu što radimo, naš Davor bi volio reći: "Kaj se sekiraš! Kaj imamo, s tim klimamo!", prisjeća se Edi Povrženić, tajnik DVD-a Kustošija.


Foto: Privatni album, DVD Kustošija

Davor Martinec, blagajnik DVD-a Davora će se, kaže, sjećati po njegovim fascinantnim rješenjima.

- Gdje god smo bili, što god radili, on je imao rješenje. Nevjerojatno kako je bio snalažljiv u tim situacijama. A to imate ili nemate, kaže.


Foto: Privatni album, DVD Kustošija

Uvijek spreman na intervencije, od onih lokalnih poput požara u C.I.O.S.-u i na Jakuševcu, do dislokacija - poplave u Gunji, požara u Dalmaciji. Bio je mentor mlađim generacijama.

Tin Baranašić, vatrogasac DVD-a sjećat će ga se po svojoj prvoj intervenciji. Bio mu je, kaže poput oca i naučio ga svemu što zna.

Njegovim stopama krenuo je i sin Luka. Otac troje djece, bio je veliki uzor i kćeri Luciji.

Bio je mentor i prijatelj.

- Naravno tu je i odličan smisao za humor. Nikad nije bilo tišine kraj njega, kaže vatrogaskinja Katarina Pavina.

Uvijek tu za druge, pa i kada je trebalo darivati krv.


Foto: Privatni album, DVD Kustošija

Branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, pomagao je do samoga kraja. Posljednje dane proveo je uz Zagrepčane pogođene potresom.

- Isus nas u Ivanovom evanđelju uči: ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ne donosi rod. Ako umre, donosi stostruko. Davor je cijeli svoj život umirao sebi da bi živio za druge. Isus također kaže, nitko nema veće ljubavi od onoga tko svoj život položi za prijatelje. Davor je tu ljubav zaista iskazao, kaže Domagoj Koružnjak, vatrogasac DVD-a Kustošija.