Još jedno priznanje Red Dot hrvatskom dizajnu

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak, dobitnice su jedne od najprestižnijih svjetskih dizajnerskih nagrada - Red Dot Award za dizajn proizvoda, u kategoriji Communication Design za rješenje dizajna ambalaže Bakin'Mix.

Riječ je o hrvatskom proizvodu Bakin'Mix, što je hrvatsku marku bezglutenskih proizvoda koji je u suradnji s nutricionistima i stručnjacima osmislila Staša Brozina, dok je Veronika Uravić Čolak iz  dizajnerskog studia Reedesign Studio Rijeka napravila njegovo idejno rješenje.

- Ovo je  veliki poticaj i vjetar u leđa za naš prvi brand proizvoda, koji će zasigurno pomoći u uspješnom plasmanu na domaćem i međunarodnom tržištu, kazala je Staša Brozina, direktorica tvrtke A1 All Natural koja stoji iza pokretanja ovog brenda.

Po riječima Veronike Uravić Čolak, proces izgradnje branda i dizajna ambalaže proizvoda trajao je oko 6 mjeseci, radili su temeljito i na osnovi istraživanja i analize sličnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Zaštitno lice proizvoda Bakin'mix  je baka s punđom od sijede kose, čime se naglasilo osnovnu vrijednost branda povezivanje tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama ne samo kroz.

Serija proizvoda uključuje sedam različitih mješavina, a izbor boja temeljen je na istraživanju i trendovima sličnih proizvoda u svijetu i postizanju što bolje vidljivosti na policama  trgovina.
Prestižne nagrade Red Dot našim dizajnerima Bruketa&Žinić&Grey
Nagradu od 1955. dodjeljuje Red Dot GmbH Co. KG. iz Essena, a radovi se prijavljuju unutar 17 kategorija i 36 ‘industrija’. Žiri se sastoji 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna, a BakinMix je nagrađen u konkurenciji 6992 rada iz cijelog svijeta.
Zborniku ‘Autorske bure’ prestižna dizajnerska nagrada Red Dot