Platak - idealan bijeg od vrućina

S gradskih 30-ak, na planinski 21 Celzijev stupanj - Platak je mnogima idealan za bijeg od vrućina.

Zrak je lakši, ljepše se diše, malo smo pobjegli od sunca i mora u šumu, na piknik, kako to djeca vole reći.

I ljeti i zimi jednako je privlačan. Mjesto je to za uživanje u prirodi, sportu i rekreaciji. Ulaže se u izgradnju šetnica, grade nove zone za piknik, a i sustav zasnježivanja ide dalje.

- Provedena je javna nabava za izgradnju nove četverosedežnice do Radeševa, početkom kolovoza idemo u ishođenje građevinske dozvole, tako da ako sve bude u redu trebali bismo biti spremni 2021 pokrenuti i samu gradnju, objašnjava Ljudevit Krpan, Upravni odjel za regionalni razvoj, PGŽ.

Tijekom ove godine u Platak će biti uloženo oko 15 milijuna kuna, dio tog novca utrošit će se i na uređenje prometne infrastrukture.

- Pozivamo građane da nam se jave s idejama u što bi se još moglo ulagati, jer ovo je isto i za njih prilika da sudjeluju, da eto iskoristimo ovo što imamo, a u jednu ruku i naše najmlađe maknemo s tableta da se igraju na igralištima, govori Krpan.

A kako bi se očuvala poljoprivredna gospodarstva, Primorsko-goranska županija poziva vlasnike takvih gospodarstava da se jave za dodjelu potpora.

- Ovaj javni poziv za poljoprivredna gospodarstva još je uvijek otvoren tako da pozivamo da se prijave, računamo da će do kraja ovog mjeseca sredstva biti iskorištena, kaže Melita Raukar, Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj, PGŽ.

Županija je dosad dodijelila više od 6 milijuna kuna potpora poduzetnicima kako bi im olakšala poslovanje zbog situacije vezane za bolest COVID-19.