Izložba Radovanija postavljena na pročeljima kuća u Starom Gradu na Hvaru

U Starome Gradu na Hvaru postavljena je izložba Nikole Radovanija. Fotograf i dizajner vizualnih komunikacija izložio ih je na pročeljima kuća povijesne jezgre pod UNESCO-ovom zaštitom.

Hvar, odnosno For kako ga zovu u viđenju fotoobjektiva Nikole Radovanija. Ljepota mora i kamena izložena u nekad najpoznatijoj trgovačkoj ulici najstarijeg antičkog naselja na Jadranu, starogrojskoj Srinjoj Koli, odnosno Srednjoj ulici.

- Ovdje sam pola godine i onda obilazim prirodu i more. Ništa ne propitkujem, ja samo fotografiram, rekao je autor izložbe Nikola Radovani.

- Nikola Radovani je entuzijasta i prepun je energije koju na sasvim drugačiji način bilježi motive koji su u običnom oku promatrača nekad neprimijećene, kazao je direktor Turističke zajednice Staroga Grada Jakša Damjanić.

- Ova izložba sigurno doprinosi i jačanju i promociji same ulice i samog Starog Grada, istaknuo je gradonačelnik Staroga Grada Antonio Škarpa.

Dvadesetak fotografija velikog formata Radovani je stvarao proteklih godinu dana na lokacijama duž cijelog otoka. Svojim kolorostičkim i svjetlosnim fenomenima neodoljivo podsjećaju na slikarska djela i jednako oduševljavaju posjetitelje svih životnih dobi.

Nakon prošlogodišnje izložbe u Jelsi i ovogodišnje u Starome Gradu, umjetnik najavljuje i novu, dogodine u Vrbovskoj i novo viđenje skrivenih ljepota našeg najturističkijeg dalmatinskog otoka.