'Trijatar' među stoljetnim lunjskim maslinama

U Lunu na otoku Pagu u nedjelju je u stoljetnim Vrtovima lunjskih maslina u atriju pod zvijezdama otvoren 15. Novaljski trijatar. Dodijeljena je i nagrada za najbolju ulogu u 2019. te odigrana predstava ‘Zov divljine’ u režiji Lee Anastazije Fleger.

Atrij je bio pretijesan, sjedilo se i po masliniku, a pred punim gledalištem za najbolju ulogu u 2019. nagradom ‘Kata Novaljka’ nagrađen je Goran Grgić koji je ujedno i umjetnički direktor Novaljskog trijatra. Pobjednika, naime, bira sama publika.

- Vjerna publika odlučuje tko je ostao u najljepšem sjećanju od prošle godine kao glumac, i eto poslije 15 godina su odlučili da ipak i ja budem nagrađen, i to za ulogu predstavi ‘Dekorater’, kaže Goran Grgić.

Glumiti u tom ambijentu doista je nestvarno, ističu glumci. Susret je to s jednim nepoznatim okružjem u prostoru prepunom noćnih zvukova i upravo vas ta čarolija motivira da date sve od sebe.

- Baš mi je drago da sam danas došla ovdje, nisam nikada bila i jako je ugodno. Jako je lijepo igrati među ovim svim maslinama, smatra glumica Ines Bojanić, a prva predstava ‘Zov divljine’ prema reakciji publike bila je pun pogodak.

Dražen Peranić, ravnatelj Centra za kulturu grada Novalje, najavljuje 6 predstava u programu, dvije manje nego ranije: Međutim, za razliku od dosadašnjih godina naplaćujemo ulaznice, pa vjerujem da ćemo opet održati koju izvedbu više, ističe Peranić.

Uz program trijatara, organizirani su i mini koncerti na trgovima kako bi se spriječila veća okupljanja.