Osječki azil prepun

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora i odlaska iz grada pa kućni ljubimci često znaju završiti na ulici ili u osječkom Azilu za napuštene pse u Nemetinu, koji je trenutačno prepun.

Unatoč tomu, volonteri osječke udruge "Pobjede" i dalje nastoje svoje stanare uspješno udomiti, što im i uspijeva. Ove godine udomljeno je 199 pasa.

Ika je u Bojanov i Marijin dom stigla prije nekoliko mjeseci. Ljubav je zaiskrila još tijekom šetnje u azilu za napuštene pse u Nemetinu.

- Malo plaha, ponekad onako stidljiva, ali u pravilu jako dobra, poslušna, strašno je pametna, jako brzo uči i što mi nekako iz dana u dan primjećujemo - jako je zahvalna! I sretna, stvarno nas voli, mi nju obožavamo, kaže Bojan Đurić.

- To je jedna toplina i srdačnost koja se unese u dom, ali naravno sa svakim psom dođe i određena doza neke brige, obaveze, ali kažem, to je stvarno jedna mala doza s obzirom na to koliko ona da ljubavi daje, kaže Marija Jakić.

Sličnu sudbinu i topao dom u nemetinskom Azilu čeka svakodnevno 200 pasa.

- Svi oni čekaju svoj dom, čekaju svoju neku priliku, a nekakav put ka udomljenju, ka njihovoj ljepšoj budućnosti možete realizirati svaki dan: u šetnjama od 10 do 13 i od 15 do 18 sati. Svaki , baš svaki dan smo otvoreni, kaže Ivana Crnoja, predsjednica Udruge "Pobjede" - zaštita i promicanje prava životinja, Nemetin.

O njima se brinu volonteri i članovi udruge "Pobjede". Žele pomoći i drugim životinjama, pa su pokrenuli projekt "Super izazov 22".

Više doznajte u videozapisu.