Dobra vijest za 1200 zadarske djece

Sportski infrastrukturni kompleks otvorenih terena - nogometno igralište na Višnjiku - napokon je na redu za uređenje. Stari, oronuli veliki nogometni travnjak dobit će novu umjetnu podlogu.

Nogometno igralište kao da su iskopale krtice. Treba udubiti i do pola metra, kako bi nova umjetna podloga dobro "legla".

- Umjetna podloga s certifikatom UEFE. Znači, najbolje trenutno što postoji na tržištu, kaže Denis Karlović, direktor SC-a "Višnjik".

Ovo su posljednji radovi u "dnevnom boravku" Zadrana. Dnevno je ovdje i više od 1500 rekreativaca i profesionalnih sportaša. I Ivan Trošelj, mali nogometaš, na sport gleda vrlo ozbiljno i teži visokom cilju. Ni manje ni više nego Barceloni.

Po ovoj žegi od redovitih treninga Ivan ne odustaje. Kaže, trening propusti jedino ako je bolestan. Veseli ga novi veliki nogometni teren u Zadru.

Radovi bi trebali trajati dva mjeseca. A nakon toga gotovo 1200 zadarske djece trenirat će na njemu redovito.

- U sklopu toga ćemo urediti i svlačionice, tako da će svi klubovi iz Zadarske županije imati odlične uvjete. Tako ćemo moći organizirati i pripreme klubova i van Hrvatske, kaže Karlović.

No atletičari su na mukama. Ne mogu ovdje trenirati jer, dok traju radovi, trčanje i bacanje koplja je zabranjeno.

Više doznajte u videozapisu.