Doručak na tržnici

Bogata je ponuda na koprivničkoj tržnici. Kod čak 92 registrirana prodavača može se naći sve: od sezonskih namirnica do već gotovog doručka. I to ne bilo kakvog, već od namirnica s lokalnih gospodarstava. Dođite na podravski doručak u "Smutek domaći kutek".

U doručku s koprivničkog placa su domaći špek, kobasice, svježi sir, luk i rajčica, salata od prosene i hajdinske kaše ili u vegetarijanskoj varijanti smuti od voća i povrća. Zajedničko im je da su svi sastojci proizvedeni na nekom od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Podravini.

"Smutek domaći kutek" pokrenulo je gradsko komunalno poduzeće Komunalac kako bi se u novom obliku i na novi način predstavili proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji prodaju na koprivničkoj tržnici. Maline i borovnice odlične su za smutije, a za tradicionalni doručak kobasice i špek iz mesnice Jagušić.

- Osim toga, tamo su i naši proizvodi u sendvičima i kuhane kobasice, i bez obzira na to što smo mi već prisutni na tržištu u Koprivnici, ima mnogo ljudi koji još i ne znaju pa su se oni upoznali s našim proizvodima kroz Smutek, kaže mesar Zoran Jagušić.

Ovaj domaći kutak u potpunosti su osmislili i izradili djelatnici Komunalca, a sva se hrana poslužuje u recikliranoj ambalaži.

U vrijeme pandemije čini se da su se potrošači okrenuli više domaćim proizvodima. Na koprivničkoj tržnici je 140 stolova i 10 zakupaca više nego prošle godine.