Baka Ana proslavila 103. rođendan

Na blagdan svete Ane, baka, prabaka i praprabaka Ana Stipanović proslavila je 103. rođendan. Najstarija je Punitovčanka u svojem  selu provela cijeli život, preživjela oba svjetska rata, Domovinski rat i nadživjela mnoge članove svoje obitelji. Vedrog duha joj ne nedostaje!

Rodila se davne 1917. Vedar duh nije ju napustio ni u poznim godinama.

- Sve pamtim i znam, a puno znam jer sam odrasla u velikoj obitelji. Nas je bilo dvadeset i dvoje. Uvijek sam dobro jela i bilo mi je dobro, radila sam, nije mi ništa bilo teško, rekla je.

Otkriva baka Ana svoj recept za dugovječnost. 103. rođendan proslavila je u krugu najuže obitelji.

- Ona nas je uvijek čuvala, ona je ta koja bila je bila domaćica. Moja baka Anica, ona je uvijek vodila brigu vani o stoci, o svim ostalim stvarima, a ona je bila ta žena koja nas je čekala unutra, govori Anina praunuka Ivona Petričević.

O baki Ani brine se njezina snaha.

- Ne čuje, eto, ali obavezno mora biti kave i jela kada se ustane, govori Anina snaha Ana Stipanović.

Osim što dijele isto ime i prezime, zajedno su već 58 godina. Za baku Anu u Punitovcima svi znaju pa je za blagdan sv. Ane svečano bilo u mjesnoj crkvi u kojoj je održana misa i darivanje.

- Preživjela je veliku svjetsku krizu između dva rata, zatim drugi Svjetski rat, zatim Domovinski i evo, hvala Bogu, živa i zdrava doživljava ovo vrijeme koronakrize, rekao je vlč. Đurica Pardon, župnik iz Punitovaca.

Unatoč tomu baka Ana pokazuje vedar duh i radostan život u svome selu.