Utrka ludih plovila

Početkom kolovoza, u Vrboskoj na otoku Hvaru održava se utrka Ludih plovila. Šareni šušur okupio je male otočane, ali i djecu koja kao turisti borave na otoku sa svojim roditeljima da u subotnje poslijepodne dođu u Vrbosku na "ludu" utrku.

Vrbosku luku krasi flota tradicijskih brodova s latinskim jidrom, ali protekle subote luku su prepustili ludim plovilima koja su izradila djeca i njihova mašta. Konkurencija je ove godine bila velika, sudjelovalo je 12 posada i njihovi navijači.

- Već 17 godina za redom u Vrboskoj kreće utrka Ludih plovila. Kreću s drugog mosta Podve, moraju proći ispod još jednog mosta, zatim oko otočića Škojić, evo koji je tu iza nas, okreću i idu nazad. Dodjeljuju se nagrade za sve sudionike.Nakon toga imamo zabavu za sve sudionike i uzvanike, s glazbom, sokovima i vodenim igrama, kaže Marija Marjan, direktorica TZ Općine Jelsa.

Svi su se složili da su "Čarobnjaci iz Oza" ove godine imali najluđe plovilo. No ipak, ovo je utrka u kojoj je važno sudjelovati i dobro se zabaviti.

- Na otoku Hvaru za djecu ima najviše događanja baš u našoj općini Jelsa. Dva puta tjedno imamo mini disko u Jelsi, kreativne radionice koje vodi Kiki Ugrina svaki dan u Jelsi i dva puta tjedno u Vrboskoj, imamo radionice koje vodi Udruga Trim tu u Vrboskoj, tako da ima sadržaja i trudit ćemo se i
ubuduće, kaže Marjan, direktorica TZ Općine Jelsa.

Turisti koji na otok dolaze i borave sa svojom djecom željni su sadržaja u kojima može sudjelovati cijela obitelj. Ove se godine utrka Ludih plovila pokazala kao pun pogodak.

Više doznajte u videozapisu.