Koncert za 20 godina Ulyssesa - pred publikom na brodovima

Kazalište Ulysses sinoć je obilježilo svoju 20. obljetnicu. Na velikom slavljeničkom koncertu na Malom Brijunu uz Radu Šerbedžiju i Zapadni kolodvor nastupili su brojni glazbeni gosti - Darko Rundek, Damir Urban, Gabi Novak i Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Maja Posavec i mnogi drugi.

U sklopu programa uživo su se putem velikoga platna iz cijeloga svijeta javljali umjetnici i dugogodišnji prijatelji Ulyssesa, a publici je bila predstavljena i retrospektiva protekla dva desetljeća rada, s dosad neprikazanim materijalima.

S osnivačima Teatra Uysses Radom Šerbedžijom i Lenkom Udovički je prije samog koncerta razgovarala ekipa Vijesti iz kulture koja je kamerom zabilježila i dio atmosfere s koncerta:Svečana obljetnica bila je osmišljena je kao sail-in program na obali mora pa je  tako i koncert, ali i svi popratni događaji, priređen na pozornici postavljenoj na samoj obali i molu Malog Brijuna, pa je publika program pratila s brodova u zaljevu.

Publici je prikazan izbor od preko 100 pristiglih video čestitki glumaca i umjetnika iz cijelog svijeta, između ostalog Ralpha Fiennesa, Vanesse Redgrave, Paola Magellija, Pere Kvrgića, Ratka Poliča, Milana Marića, Bojana Dimitrijevića, Zijaha Sokolovića, Maje Izetbegović, Nine Violić, Ksenije Marinković, Livija Badurine...

Publika na brodovima mogla je vidjeti i čestitke Gorana Bogdana, Gorana Grgića, Aleksandra Popovskog, Borka Perića, Linde Begonje, Senke Bulić, Jelisavete Seke Sablić, Ane Begić, Alena Liverića, Dražena Čučeka, Zlatka Viteza, Senada Bašića, Gorana Navojca, Josipe Lisac, Ozrena Grabarića i mnogih drugih.

Pogledajte video snimku dijela nastupa nastupa Gabi Novak i Matije Dedića, koju prenosimo s Facebook stranice Kazališta Ulyssess na kojoj možete pronaći i snimke nastupa drugih izvođača: