Matija Dedić prenio opatijske terase u zagrebačko dvorište

Zagrebačka ljetna kulturna ponuda od ovog je vikenda bogatija za novu glazbenu manifestaciju 'Ljeto u dvorištu'.

U romantičnoj atmosferi skrivenog vrta jednog zagrebačkog butik hotela program je u subotu otvorio Matija Dedić izvodeći na klaviru, među ostalim, djela Zlatana Stipišića Gibonnija i Arsena Dedića, te obrade svjetskih hitova Stinga, Nore Jones i Beatlesa.

U maniri nekadašnjih legendarnih koncerata na terasama opatijskih hotela, brojem ograničena publika u sličnom je, ali zagrebačkom ambijentu uživala u glazbi.

- To je bilo pitko, za ljude. Niti je ovo jazz festival, niti sam se došao dokazivati. Malo Arsena, malo Gibe, malo obrada i posveta nekim dragim ljudima; znači nešto što je ljudima prepoznatljivo i opuštajuće, rekao je Matija Dedić.

‘Ljeto u dvorištu’, odnosno koncerte u atmosferi romantičnog vrta, organizatori najavljuju do kraja listopada.

- Na otvorenom, među stoljetnim stablima, opuštamo se uz kvalitetnu, dobru glazbu. Jako smo sretni, kad se još dogodi da možemo dogovoriti da nam dođe svirati netko tko ima čarobne ruke kao Matija Dedić, ističe organizatorica manifestacije Josipa Pavičić Berardini.

Iako za manji broj ljudi i malo rjeđe nego proteklih godina, koncerata ovo ljeto ima diljem Hrvatske.

- Mi, koji inače ne punimo arene, i financijski se ne možemo uspoređivati s velikim bendovima, ipak nešto posla imamo, tako da nije to takva katastrofa kakva se očekivala. Vidim da i ja i dosta kolega iz nekomercijalnih voda ipak pronalazimo putove do publike, poručio je Matija Dedić.

Matija za kraj ovog mjeseca najavljuje i predstavljanje svog novog albuma ‘Tajna vještina’ na kojemu će skladbe Zlatana Stipišića Gibonnija predstaviti u novom, jazz ruhu.