Memorijalni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

11. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar - Dubrovnik stigao je do cilja - Dubrovnika. U sedam dana biciklisti su prešli 1 100 kilometara i tako obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Ultramaraton je krenuo s Ovčare organizirala ga je udruga Slavonsko brodski biciklist. Vožen je sedam dana u sedam etapa. Biciklisti su dnevno prelazili oko 160 kilometara. Nakon prijeđenih 1 100 kilometara kroz Hrvatsku stigli su do Dubrovnika krajnjeg cilja ove utrke.

- Meni je bilo zanimljivo, više psihički naporno, nego fizički jer to je 150-200 kilometara dnevno, dosta visinski dio, ima dosta penjanja, objašnjava Domagoj Safundžić, sudionik ultramaratona.

- Bilo je 26 trkača ultramaratonaca. Ostat će nam u sjećanju zato što nas je bilo puno. Vremenski uvjeti nam nisu bili naklonjeni. Vjetar, kiša, sunce -  bilo je tako nekih izazovnih situacija, ali ustrajali smo za naše branitelje da se ne zaboravi, ističe Romina Antunović, sudionica ultramaratona.

Na svom putu prolazili su kroz gradove koji su podnijeli najviše stradanja u domovinskom ratu. Na spomen obilježjima na tim mjestima paljenjem svijeća odali su počast poginulim za Domovinu.

- Ove godine pratilo nas je nevrijeme. Prvo su bili veliki bočni udari vjetra pa onda frontalni. Imali smo i dva pljuska iza Šibenika, ali sve smo to pretrpjeli jer znamo zašto vozimo. Vozimo za naše poginule branitelje. Na naš način obilježavamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, naglašava Siniša Safundžić, organizator ultramaratona.

Ultramaratonci su ljudi, sportaši iznimnih psihofizičkih sposobnosti koje je od starta na Ovčari do cilja u Dubrovniku nosila želja za postizanjem nemogućeg, ali i želja da ovim činom pošalju opomenu za budućnost - Za zaborav je uvijek prerano!