Arena International, nastavnici svirali za publiku

Projekt Arena International već gotovo dva desetljeća u Pulu dovodi renomirane domaće i inozemne glazbenike koji održavaju radionice za učenike glazbenih škola i studente.

Radionice su ove godine zbog epidemije izostale, no voditelji su za publiku priredili nesvakidašnji koncert naslovljen Istarska glazbena riznica.

Vivaldi, Tartini, Smareglia, Lehar,  Milotti, Tijardović - skladatelji su u čijim je djelima mogla uživati publika. Svi su oni na različite načine povezani s Istrom, a promidžba bogate istarske glazbene baštine nit je vodilja projekta Arena International.

Voditelji radionica priznati su umjetnici i pedagozi iz milanske Scale, slovenske i berlinske filharmonije. Važno je prenijeti mladim glazbenicima, kažu -  da se radi o 10 posto talenta, a 90 posto rada.

Ove godine bez polaznika, u jednoj od najljepših istarskih koncertnih dvorana - Svetim Srcima, nastavnici su svirali za publiku. Uz Ivana Šoštarića i Danijela Zeljka, nastupili su Natalija Čabrunić Fajfer na violini, Edoardo Milani na flauti te pijanisti Marco Alesi i Tatiana Šverko.