Zapuhala je Nevera s Kvarnera i nastala je klapa

More i ljubav vječna su inspiracija klape Nevera - klape koja dobar glas o Kvarneru više od 3 desetljeća pronosi diljem Hrvatske i svijeta.

- Zapuhala je Nevera s Kvarnera i nastala je klapa. Nastala je još u bivšoj državi, davno, a iz prve postave ostao je samo Sanjin Mandičić.

- To vam je kao brak - kaže.

Zanimljivo je ovo klapsko društvo - svi redom "kazalištarci" i jedan vatrogasac.

- Većina nas osim Tedija radi u kazalištu, u opernom zboru i radimo divan posao, ali radimo i ovo drugo što volimo, klapu, šansone, klapska pjesma, što je lijepše od toga - gitara, mandolina i ljudski glas - poručuje Sanjin.

A mi se slažemo - malo toga. I zato je Nevera dosad izdala devet nosača zvuka, autorske se pjesme više i ne broje, a nagrađeni su i Zlatnom plaketom - grbom grada Rijeke za dvadeset godina osebujnog djelovanja i pristupa u izvedbi klapske pjesme i našeg domaćeg ''ČA''.

- Ja nisam od samog početka u klapi, bio sam pomorac, na moru, međutim to je kratko trajalo i nakon Sanjinovog poziva krenulo je i traje već 30 i nešto godina - kaže Dario Cibić.

Svoje je sidro u klapi bacio i Igor Doričić jer kako kaže, biti dijelom klape velika je čast.

- Klapa ima posebnu čar jer to je druženje, ta pjesma je ono nešto u nama što smo slušali od malih nogu i normalno je da s tom pjesmom starimo i uživamo u toj pjesmi - otkriva Doričić.

A uživaju u druženju, u pjesmi i u međusobnim pošalicama.

- Jednom kada smo bili u Rostoku, prijateljskom gradu s Rijekom ja sam na njemačkom na mikrofon zvao Sanjina - priča Tedi. On nije skužio da sam to ja i u panici je rekao: brzo, brzo, zovu me a ja ne znam engleski uopće.

Ali njihova se pjesma razumije na svim kontinentima.