Krk se vratio u vrijeme Frankopana

U gradu Krku sinoć je počeo 496. sajam, tradicionalna manifestacija koja se održava još od doba knezova Frankopana. Gradom su prošli bubnjari praćeni knezom i kneginjom Frankopan, a turisti su uživali u tradicionalnom otočnom plesu, limenoj glazbi i klapskim pjesmama.

Svečanim mimohodom krčkog plemstva, dvorjana i pučana u tradicionalnim nošnjama iz vremena Frankopana počeo je trodnevni krčki sajam, koji datira još iz 1524. Na trgu Kamplin održana je svečanost otvaranja sajma, a gitaristički virtuoz Damir Halilić Hal svirao je srednjovjekovne melodije na električnoj gitari. Turisti su trud domaćina nagradili aplauzom.

Krčani su gostima predstavili i domaći folklor i klapsko pjevanje kako bi što više pokazali kulturnu baštinu ovog dijela Hrvatske.

- Nadamo se da će to biti jedan dobar koncept kojeg ćemo koristiti u našem izdanju budućih krčkih sajmova - kaže Ivana Kovačić iz TZ-a Grada Krka.

Bogat program s naglaskom na krčku povijesnu i kulturnu baštinu, s bogatom ponudom domaćih i autohtonih proizvoda, traje do sutra navečer.