Piano loop festival

Piano loop festival je međunarodni festival pijanizma koji se održava tijekom kolovoza u Splitu. Osim koncertne produkcije, festival organizira brojne seminare renomiranih pijanističkih pedagoga tijekom cijele godine.

Festival se održava od 16. do 20. kolovoza u podrumima Dioklecijanove palače.

- Sve je spremno za festival, veselimo se što smo jedan od rijetkih festivala koji je u ovim teškim okolnostima uspio stati na noge. Ove godine, zadovoljstvo nam je predstaviti upravo hrvatske pijaniste, kazala je za emisiju Dobro jutro, Hrvatska Vanesa Kleva Pleština, ravnateljica 7. Piano loop festivala.

Na programu su tako, dodala je, Ivan Krpan, Martina Filjak, Goran Filipec i Kemal Gekić.

- A 16. kolovoza, prvog dana festivala, organiziramo naš već tradicionalni Piano 24 maraton na kojemu ćemo predstaviti i 13 mladih hrvatskih pijanista, rekla je ravnateljica ovogodišnjeg Piano loop festivala.

Iako zainteresirane publike za ovakav festival ima - prošle godine je bilo oko 400, 500 gledatelja -  ove su se godine, kazala je Kleva Pleština, morali prilagoditi situaciji, odnosno epidemiološkim mjerama.

- Morali smo se prilagoditi ovim novim epidemiološkim mjerama. Ove godine imamo otprilike tri puta manje publike, nekih 100-tinjak ljudi, ali bez obzira, mislim da ljudi žeđaju za kulturnim događanjima, rekla je Kleva Pleština.

U videozapisu, osim razgovora, možete poslušati i izvedbu pijanista Ivana Krpana - Blagoje Bersa: Venecijanska barkarola.