Trening braće Žugaj

Olimpijski hrvači, kineziolozi, bivši pripadnici Hrvatske vojske. O Nenadu i Nevenu Žugaju nije teško napisati tekst.

Istodobno su počeli trenirati s deset godina. Pohađali su sportsku gimnaziju i završili Kineziološki fakultet u Zagrebu, te temeljnu časničku školu. U oružanim snagama RH zajedno su proveli 7 godina, a iz časničke službe izašli s činom natporučnika. Taj ima je period pokazao kako i časnici i sportaši slični i imaju sjajnu disciplinu, ali ljubav prema hrvanju je prevagnula.

Hrvanje kao jedan od najstarijih sportova krasi velika samodisciplina i smirenost te zanimljive fizičke mogućnosti koje sportaš mora imati. Prebacivanje, padanje, izvijanje, tek su dio treninga po kojima je ovaj sport prepoznatljiv i zbog kojeg je Olimpijska disciplina od samog početka igara.

Potičući jedan drugoga prošli su isti put, a dobrobiti hrvanja, kažu, shvaćaju još bolje u starijoj dobi. Za nas ali i za svoju obitelj u vrtu svog doma organizirali su pravu vježbaonicu na veliku radost svoje djece.

Tijekom ljeta ova je radionica bila otvorena djeci i odraslima pa su Neven i Nenad uz podršku supruga i djece, svoje znanje podijelili s mnogima. Njihov kratki trening je mali izazov. Pokušajte ga svladati.