Vježbe s girjama

Ivana Martinović je zavoljela sport i vježbanje, pazite sada, još kad je kao mala morala redovito izvoditi vježbe za skoliozu. Ona je vjerojatno jedino dijete koje je te vježbe izvodila sama i bez pogovora.

Diplomirala je kineziologiju u Splitu i rodni Solin zamijenila Labinom. Isprva je pored svojeg doma otvorila malu dvoranu, toliko malu, kaže , da su je nazvali garažica.

No sada Ivana radi u velikoj, svijetloj dvorani koju, opravdano, zove Garaža. Tu nastaje i njezina metoda rada koja, zamislite, nema neko zvučno ime. No budući da su je vježbači prozvali šaptačicom girjama, pogađate Ivana voli raditi s girjom.

Za nji kaže da su izvrstan rekvizit, da je lako baratati njima i da donose vidljive rezultate veoma brzo. No ona jednako dobro barata „macama“ i Gadom, hinduističkim oružjem boga Hanumana koje je i simbol snage.

Ivana voli, planinariti, biciklirati, šetati sa psom. Plivanje i čitanje stručne literature na njezinom je popisu omiljenih stvari.

Voli što je kao i u Solinu, okružena prirodom i lako je prepustiti se blagodatima takvog života.

Vama prepuštamo odluku o girjama. No ne zaboravite. One dolaze u različitim težinama, a vi ako to činite prvi put, izabrat ćete najlakše.