M-Body motion Marine Škrobot

Sve je počelo s rukometom, kaže nam kineziologinja Marina Škrobot. Ova Koprivničanka svoju je ljubav prema sportu i kretanju usmjerila na kineziološki fakultet u Zagrebu, a sada živi i radi u Puli. Njezina M-body motion tehnika zainteresirala je mnoge vježbače i trenere. Najvažnije je, objašnjava nam, svladati pokrete da ih možete spojiti u jednu cjelinu, jedan kontinuitet.

Metoda je nastajala 5 godina. Po nekim definicijama možemo je svrstati u "body and mind" tehnike, no svaka tehnika uključuje svjesnost vježbača. M-body motion traži od vas da pošaljete u mozak što više informacija i da vas tako pripremi za različite situacije u životu.

Gledajući Marinu kako skladno i mirno izvodi vježbe na različitim podlogama uz more, bolje razumijemo važnost svjesnosti pokreta. A to je ono što Marina očekuje od svojih polaznika.

A svaki vježbač donosi nešto novo tehnici koju promovira Marina Škrobot.

- Neki vježbama dodaju neku svoju izvedbu i to joj katkada posluži za razmišljanje o novim mogućnostima pokreta, katkada različite varijacije obogaćuju vježbu a ponekad upozore na grešku u slijedu. Sve je to živi posao, kaže nam Marina.

U budućnosti želi educirati trenere kako bi se  M-body motion širio i razvijao. Održava seminare za sportaše i trenere u svim sportovima pa i u svojem omiljenom, rukometu. Život u Puli, smiren i kvalitetan bio je presudan za odabir mjesta življenja.

Ljepota povezanog pokreta, kojom snažimo tijelo i um, sjajno se uklopila u pozadinsku sliku mora. Blagi maestral nam je pomogao da ne bude prevruće, a za kratki trening koji ćete naći na našim internetskim stranicama sklonili smo se u borovu šumu.