Lejla Dizdarević - vježbe za golfere

U stresnom životu kao što je i naš, a posljednjih mjeseci izrazito neugodnom razdoblju izolacije i potresa, treba naći svoj mir, a što je bolje od zelene livade, nasmijano nam je objasnila kineziologinja Lejla Dizdarević. Svestrana, uporna, vrijedna i uvijek u nekoj akciji Lejla je golf izabrala kao svoju rekreaciju jer i treneri se moraju rekreirati.

Stres pogađa svaki dio našeg tijela i uma, kaže nam Lejla i bol se osjeti u leđima, trbuhu, glavi. I zato je dobro rekreacijom opustiti tijelo i rasteretiti misli.

Golf koji donosi nevjerojatnu ugodu dugih šetnji zelenim terenima nosi  i svoje rizike. Udarci i pripreme izvode se iz čučnja, zamah počinje uvijek na istoj strani tijela, okrećemo se iz koljena, struka i leđa,a palica i udarac imaju svoju težinu
Lejla dakle iz svog velikog iskustva, savjetuje vježbe za cijelo tijelo i sve one koje pomažu funkcionalnosti.

Svaki sport i rekreacijska inačica tog sporta, traže specifične vježbe, ali uvijek valja razgibati cijelo tijelo. I zato vam je Lejla pripremila niz laganih vježbi za gornji dio tijela, pa kada se odlučite okušati u Golfu bit ćete spremni.

I još jedna sitnica koja govori o ovoj vrijednoj kineziologinji. Aktivna je članica zagrebačke podružnice Lionsa, dobrotvorne udruge koja skrbi za sve kojima je potrebna neka pomoć.

Njezin "In Shape" prva je aplikacija za vježbanje u Hrvatskoj, a bila je besplatna u doba izolacije. Svaki  susret s Lejlom Dizdarević je mala pobjeda za vježbanje i zdravo prihvaćanje aktivnosti.